Kohtla-Järve Slaavi Põhikool kuulutab välja konkursi koolipsühholoogi ametikoha täitmiseks.

Kohtla-Järve Slaavi Põhikool kuulutab välja konkursi koolipsühholoogi ametikoha täitmiseks.

 

 

Kohtla-Järve Slaavi Põhikool võtab tööle konkursi korras koolipsühholoogi, kelle ülesandeks on Slaavi põhikooli õpilase arengut mõjutavate tegurite hindamine, nõustamine, konsulteerimine, koostöö lapsevanemate ja teiste spetsialistidega.

 

Tööle on võimalik asuda 21. augusist 2023.aasta.

Töökoht asub aadressil Pärna 49, Kohtla-Järve 30326.

 

Kandidaadile esitatavad nõuded:

  1. Koolipsühholoogi kvalifikatsiooninõuded on erialane magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon või koolipsühholoogi kutse.
  2. Eesti keele valdamine emakeelena või C1-tasemel.

 

Kandideerijatel esitada:

  1. kandideerimisavaldus, kuhu on märgitud kandidaadi kontaktandmed;
  2. elulookirjeldus (CV);
  3. kvalifikatsiooninõuetele vastavust tõendavad dokumendid või nende koopiad;
  4. kandideerijal, kelle emakeel ei ole eesti keel tuleb esitada C1-taseme keeleoskust tõendav dokument või selle koopia;
  5. muud kandideerija poolt oluliseks peetavad dokumendid või nende koopiad.

 

Kandideerimiseks vajalikud dokumendid palume saata hiljemalt 28. mai 2023. a (s.o. kandideerimisdokumentide laekumise viimane kuupäev Kohtla-Järve Slaavi Põhikoolisse) märksõnaga „Koolipsühholoog“ aadressil: Kohtla-Järve Slaavi Põhikool, Pärna 49, 30326 Kohtla-Järve linn või e-posti aadressil: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

 

Kandideerijatele tagasiside andmine toimub e-posti teel.

 

-------------------------------

Tööle kandideerimisega annab kandideerija Kohtla-Järve Slaavi Põhikoolile nõusoleku kandideerimisdokumentides või muul viisil kandideerija poolt meile avaldatud isikuandmete töötlemiseks värbamisprotsessis. Kandideerija andmeid kasutatakse ainult värbamise eesmärgil. Mis hõlmab kandidatuuri sobivuse hindamist vakantsele ametikohale.

 

  • Tööle kandideerimisel töödeldakse kandideerija poolt avaldatud isikuandmeid, et hinnata kandideerija sobivust vastavale töökohale.
  • Sobivuse hindamiseks kogutakse kandideerija kohta täiendavat teavet avalikest allikatest. Kandideerijal on õigus saadud teabega tutvuda ja esitada omapoolsed selgitused-vastuväited.
  • Eeldatakse, et kandideerimisdokumentides esitatud soovitajatele on kandideerija andnud nõusoleku enda kohta käivatele küsimustele vastamiseks, samuti on kandideerijad nõustunud sellega, et me nende poole teabe saamiseks pöördume.
  • Säilitatakse värbamisprotsessi raames saadud dokumente järgmistel eesmärkidel:
  • värbamisprotsessis tekkivate võimalike õigusvaidluste lahendamiseks - kuni nõude aegumiseni (1 aasta);
  • paremusjärjestuses järgmisele kandidaadile töökohale asumise ettepaneku tegemiseks (150 päeva arvates konkursi võitnud isikule töökohale asumise ettepaneku tegemisest);
  • kandideerija nõusolekul tulevikus korraldataval konkursil osalemise ettepaneku tegemiseks.
  • Kandideerija andmed on juurdepääsupiiranguga teave, millele kolmandad isikud saavad juurdepääsu ainult seaduses sätestatud juhtudel.